Părinţii mai au timp până vineri să-şi înscrie copiii la ora de religie. Ministerul Educaţiei a anunţat că până marţi 1,2 milioane de elevi din întreaga ţară depuseseră cereri de participare la ora de Religie.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

ÎPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a transmis un mesaj către părinţi, îndemnându-i pe aceştia să îşi înscrie copiii la orele de religie din şcoli.

50% discount garantat la parfumuri, doar azi

"Religia formează structura de bază a omului. Religia în şcoală este hrana copilului de astăzi şi a adolescentului de mâine. Dacă reuşim să punem această piatră de temelie pentru viaţa şi identitatea copiilor şi tenirilor noştri, vom reuşi să-i cuprindem în acest edificiu al Bisericii şi implicit al ţării noastre. Vedem bine din istoria poporului român că ţara şi Biserica sunt într-o legătură indistructibilă. Nu poţi vorbi de român, fără să vorbeşti de creştin. Pentru aceasta, religia este preocuparea noastră de bază şi dacă avem posibilitatea de a o promova în şcolile noastre, trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putinţă să o menţinem la acelaşi loc de cinste", a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei pentru Libertatea.

DESCARCĂ AICI cererea pentru înscrierea la ora de Religie a copilului tău
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews