ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost scos de sub urmărire penală de către DNA, în dosarul în care era cercetat pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual, fiind suspectat că a primit 850 de euro de la o persoană, pentru a o ajuta să se se înscrie la Facultatea de Teologie, anunță Mediafax, citând oficiali DNA.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În 12 septembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) anunţa că arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care este şi decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Univesitatea "Ovidius" Constanţa, este acuzat de luare de mită şi instigare la fals intelectual, fiind suspectat că a primit 850 de euro de la o persoană, pentru a o ajuta să se înscrie la Facultatea de Teologie. Anunțul venea la doar două zile după ce ÎPS Teodosie l-a invitat la Constanța pe Mitropolitul Serafim al Pireului, un ierarh grec care a avut un discurs foarte dur împotriva mai multor structuri internaționale curente.

DNA preciza că în acelaşi dosar este urmărit penal şi Bogdan Florin Chiriluţă, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, pentru complicitate la luare de mită.