ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminica aceasta, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, așezământul monahal ctitorit de Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, Mănăstirea Petru Vodă, al cărei stareț este Arhimandritul Hariton Negrea, și-a sărbătorit hramul. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, transmite Doxologia.

În cuvântul său, Înalt Preasfințitul Părinte Teofan a reluat din predica Patriarhului României, Preafericitul Daniel, de la sărbătoarea de Sfântul Dimitrie cel Nou, pasajul din Epistola către Galateni a Sfântului Apostul Pavel, care, alături de exemplu oferit, cu privire la căderea regimului care nesocotește puterea sfintelor moaște, a inflamat forțele mai mult sau mai puțin pipernicite sufletește din mass media.

Sfătuind credincioșii să se "ancoreze de Sfânta Cruce" și arătând spre exemplul luminos oferit de Părintele Justin, care spunea că "merge cu Evanghelia în față și poporul român în spate", ierarhul a întărit că speranța stă întotdeauna în Dumnezeu.

„Omul este chemat să rămână în statornicia dreptei credințe", a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. "Nu vă înșelați: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va și secera", a citat  ÎPS Teofan din pasajul scrisorii Sfântului Apostol Pavel (video mai sus), reamintind și cuvintele de foc ale Sfântului Arhanghel Mihail cu care a oprit căderea îngerilor după Lucifer: „Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!".

Citatul mai larg, potrivit și vremurilor acestea, este următorul:

„Să luăm aminte! Să stăm bine, să stăm cu frică înaintea Celui ce ne-a făcut pe noi și să nu cugetăm cele potrivnice lui Dumnezeu. (Fiindcă dintre aceștia au fost și cei ce au căzut, și din îngeri luminați s-au făcut diavoli întunecați, pentru mândria lor.) Să luăm aminte ce au pătimit cei ce erau împreună cu noi zidiți și cum se împărtășeau cu noi din dumnezeiasca ­lumină. Să luăm aminte cum, îndată, din lumină s-au prefăcut în întuneric pentru mândria lor și din înălțime au fost aruncați jos în adânc. Să luăm aminte cum a căzut din cer luceafărul cel ce răsărea dimineața și s-a sfărâmat pe pământ."

Reamintim că exact cu o lună înainte de alegerile parlamentare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a dat publicității un set de Recomandări Pastorale pe care le-am publicat sub titlul "Nu votați cu Antihriștii!" BOR DĂ SMETIA DE SF. NICOLAE. Biserica prezintă CELE 10 PORUNCI pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Conform Recomandării Pastorale inedite nici un politician actual nu se încadrează cerințelor de ordin național

Întreaga predică o puteți urmări mai jos: