Iisus nu este fiul lui Dumnezeu, ci doar un mare bărbat care nu a făcut decât să anunțe venirea lui Mahomed. Acesta este doar un pasaj din așa zisa Evanghelie a lui Barnaba, după care regimul islamic iranian vrea să realizeze un film. Cu scopul de a-i învăța ”istoria creștinismului pe creștini”.

Iisus Hristos nu a fost fiul lui Dumnezeu, nu a fost niciodată crucificat pentru că locul Lui a fost luat de Iuda și cu atât mai mult nu a înviat, așa cum zice un impostor numit Pavel din Tars”. Sunt doar câteva dintre pasajele pe care regimul de la Teheran vrea să le transpună cinematogafic pentru a ”preda” lecții de creștinism, relatează site-ul Tempi.it.

Așa zisa Evanghelie a lui Barnaba este o carte care descrie viața lui Iisus Hristos și care pretinde a fi scrisă de discipolul lui Iisus, Barnaba, ce este prezentat ca fiind unul dintre cei 12 apostoli. Se cunoaște existența a doar două manuscrise, ambele datate din secolul al XVI-lea, unul scris în limba italiană și altul în limba spaniolă. Textul este în conformitate cu interpretarea islamică a originii creștinismului și în contradicție cu învățăturile Noului Testament.

Realizarea filmului, finanțată de guvernul de la Teheran, cu binecuvânatrea Ayatollahului Khameney, își propune ”să încurajeze creștinii iranieni să citească mai mult Evanghelia după Barnaba, și mai puțin cele patru Evanghelii sfinte. Regizorul filmului a precizat că pelicula va fi difuzată în Iran, Turcia și chiar în Italia.

Creştinii din Iran numără aproape 110.000 de oameni, din totalul de 75 de milioane. Statul islamic se află pe locul 5 pe lista Open Doors, de monitorizare globală a țărilor care îi persecută pe creştini. Guvernul şiit consideră creştinismul o ameninţare şi orice musulman care devine creştin este condamnat la moarte.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews