ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iisus nu este fiul lui Dumnezeu, ci doar un mare bărbat care nu a făcut decât să anunțe venirea lui Mahomed. Acesta este doar un pasaj din așa zisa Evanghelie a lui Barnaba, după care regimul islamic iranian vrea să realizeze un film. Cu scopul de a-i învăța ”istoria creștinismului pe creștini”.

Iisus Hristos nu a fost fiul lui Dumnezeu, nu a fost niciodată crucificat pentru că locul Lui a fost luat de Iuda și cu atât mai mult nu a înviat, așa cum zice un impostor numit Pavel din Tars”. Sunt doar câteva dintre pasajele pe care regimul de la Teheran vrea să le transpună cinematogafic pentru a ”preda” lecții de creștinism, relatează site-ul Tempi.it.

Așa zisa Evanghelie a lui Barnaba este o carte care descrie viața lui Iisus Hristos și care pretinde a fi scrisă de discipolul lui Iisus, Barnaba, ce este prezentat ca fiind unul dintre cei 12 apostoli. Se cunoaște existența a doar două manuscrise, ambele datate din secolul al XVI-lea, unul scris în limba italiană și altul în limba spaniolă. Textul este în conformitate cu interpretarea islamică a originii creștinismului și în contradicție cu învățăturile Noului Testament.

Realizarea filmului, finanțată de guvernul de la Teheran, cu binecuvânatrea Ayatollahului Khameney, își propune ”să încurajeze creștinii iranieni să citească mai mult Evanghelia după Barnaba, și mai puțin cele patru Evanghelii sfinte. Regizorul filmului a precizat că pelicula va fi difuzată în Iran, Turcia și chiar în Italia.

Creştinii din Iran numără aproape 110.000 de oameni, din totalul de 75 de milioane. Statul islamic se află pe locul 5 pe lista Open Doors, de monitorizare globală a țărilor care îi persecută pe creştini. Guvernul şiit consideră creştinismul o ameninţare şi orice musulman care devine creştin este condamnat la moarte.