ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei trei hoţi autori ai "jafului secolului" din urmă cu aproape un deceniu au aflat, luni, sentinţele. Petru Nica, Romulus Aurelian Paven şi Gabriel Constantin Velescu au fost condamnaţi la câte 10 ani de închisoare iar Ionela Popa, iubita lui Velescu, a fost condamnată la doi ani şi jumătate de inchisoare cu suspendare.

Hoţii au fost condamnaţi pentru furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, iar femeia pentru favorizarea infractorului.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Cei trei au fost obligaţi să plătească daune materiale către partea civilă Sc International CPI Security SRL în valoare de 892.404 de lei şi 28.803 de dolari, informează Mediafax.

În iulie 2004, Nica, angajat al firmei de pază, a fugit cu o maşină blindată în care se aflau 88,4 miliarde de lei vechi şi 33.396 de dolari. El a fost aşteptat pe traseu de Velescu şi Paven cu o altă maşină, cu care au transportat banii din autospeciala blindată.

Cei trei au fost condamnaţi, în ianuarie 2006, la câte 14 ani de închisoare, însă au contestat sentinţa la Curtea de Apel Bucureşti, care a trimis cazul spre rejudecare.

In martie 2012 a urmat o nouă condamnare, câte 11 ani de închisoare pentru cei trei hoţi, dar din nou decizia magistraţilor a fost contestă iar cazul a fost trimis din nou la tribunal pentru rejudecare.

Acum a venit a treia sentinţă din acest dosar, însă sunt şanse mari ca şi aceasta să fie contestată la Apel.

Foto: evz.ro