ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La mănăstirea Ciuflea din Chișinău vor fi aduse spre închinarea creștinilor mai multe relicve creștine și două icoane. Începând cu 28 iulie, aici vor ajunge Icoana Maicii Domnului ”cu trei mâini”, cea a Sfântului Nicolae și părți din moaștele Sfântului Gheorghe și ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, informează UNIMEDIA.

Icoana făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului „ ”Panaghia Tricherousa”, precum și părticele din sfintele moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie şi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, precum şi o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae şi părticele din moaştele sale vor sta, până la 1 septembrie, la mănăstirea Ciuflea din Chișinău.

”Panaghia Tricherousa” este o icoană de iconostas, foarte veche, cunoscută ca "Icoana Maicii Domnului cu trei mâini”. Icoana se afla în prezent la Mănăstirea Hilandar din Muntele Athos.

Până în secolul XIII, icoana a fost păstrată în Lavra Sfântului Sava, când Sfântul Sava, primul Arhiepiscop al Serbiei, a venit aici în pelerinaj, iar părinții mănăstirii i-au dăruit-o ca binecuvântare. Acesta a luat icoana în Serbia, iar mai apoi, în chip minunat, a ajuns în Sfântul Munte Athos. În timpul unei răscoale civile din Serbia, din vremea domniei Regelui Urosh al V-lea, catârul care purta icoana în fața armatei s-a pierdut, ajungând în chip necunoscut la Hilandar. Pomenirea icoanei Tricherousa se face în 4 decembrie, de praznicul Sfântului Ioan Damaschin, și în chip deosebit iî zilele de 28 iunie și 12 iulie, scrie site-ul creștinortodox.ro.

Icoana Maicii Domnului „Triherusa” a mai fost adusă la Chișinău și în luna mai a acestui an, fiind expusă acum, din nou, la solicitarea enoriașilor.