V-ați gândit vreodată că ați putea să vă preparați propriile medicamente?

Proprietăţi terapeutice ale gutuilor se regăsesc şi în seminţele din interiorul fructului. Acestea se recomandă sub diferite forme, pentru tratarea hemoptiziei, laringită, inflamaţii ale mucoaselor, iritaţii ale pielii, metroragii, hemoroizi, degerături. Seminţele de gutui sunt un bun emolient. Pentru a ne folosi de binefacerile lor, trebuie să obţinem o pulbere, care pe lângă faptul că este vitaminizantă şi mineralizantă, poate avea efect imediat în oprirea unor hemoragii rebele. Pulberea din seminţe uscate de gutui este hemostatică.

După consumarea fructului, se strâng seminţele de la trei gutui şi se usucă la soare, sau chiar pe o plită. Când sunt bine uscate, acestea se macină fin, cu ajutorul râşniţei de cafea. Pulberea obţinută se păstrează într‐un borcan de culoare închisă, iar pentru o singură administrare se ia aproximativ o jumătate de linguriţă şi se ţine sub limbă. Cei care nu pot tolera praful în amestec cu saliva (care este uşor astringent) pot amesteca aceeaşi cantitate de pulbere cu două linguriţe de miere.

Acest tratament, administrat de trei ori pe zi, pe parcursul a două săptămâni, tratează cu succes traheita, bronşita, în acelaşi timp contribuind şi la creşterea imunităţii.

Pentru a afla ce BOLI mai pot fi tratate cu prețioasele gutui, CITIȚI articolul complet în editiția tipărită a revistei „Leacuri & Rețete Mănăstirești”, care are 100 de pagini de leacuri din plantele de sezon și costă 8,9 LEI. Se găsește în rețelele de distribuție și pe SOPHIA.RO.

Spor la cules „gutui amărui, cu puf galben ca de pui”! ( Toamna, de Demostene Botez)

Gutui2
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews