ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De peste 10 ani, românii sunt ţinta preferată a presei engleze. Motivând că "România se vinde bine", presa engleză abundă de materiale care mai de care mai fanteziste. Jurnaliştii din Marea Britanie obişnuiesc să vină cu poveşti specifice pentru fiecare ţară în parte. Astfel, cititorii asociază fiecare tip de poveste cu o anume ţară. România este cunoscută pentru poveştile cu orfani, ţigani, cerşetori, hoţi şi imigranţi.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Dacă prin 2005 The Sun anunţa că după aderarea României şi Bulgariei la UE Marea Britanie se va confrunta cu o epidemie de SIDA, în 2015 Channel 4 prezintă peripeţiile unor ţigani din România în Regat. Comunitatea românească din UK a protestat faţă de aceste documentare prezentate la televizor la o oră de maximă audienţă, dar aceste proteste nu au fost însoţite şi de o reacţie pe măsură a oficialilor români.

CITEŞTE ŞI Tupeu incredibil: îi atacă pe români degeaba! Britanicii, campioni în Europa la stat cu mâna întinsă!

La fel de fals a fost şi semnalul de alarmă de la 1 ianuarie 2014, când englezii au fost traumatizaţi de ideea că românii vor lua cu asalt Marea Britanie în căutarea unui loc de muncă. Un singur român a aterizat în Londra pe 1 ianuarie 2014, care s-a speriat de marea de ziarişti din aeroport ce aştepta sute de români.

CITEŞTE ŞI  IMAGINILE DESFRÂULUI din Anglia. Momentele din noaptea de Revelion care i-au şocat până şi pe politişti

Într-adevăr, sunt şi oameni plecaţi din România care comit fărădelegi în Marea Britanie, dar numărul lor este insignifiant în raport cu cei care muncesc cinstit şi contribuie la economia din Regat.

Cum ar fi dacă românii ar lua ca reper doar alcoolicii şi pedofilii care îşi fac de cap prin Bucureşti sau prin alte oraşe din lume, crezând că totul le este permis? Să ne amintim câteva cazuri care au şocat opinia publică din România, fără însă ca acest lucru să schimbe percepţia despre englezi.

Pe 5 august 1997, preotul John Michael Taylor, cetățean britanic, este prins de ofițerii de la Poliția Transporturi București într-un apartament din zona Gării de Nord în timp ce întreținea relații sexuale cu un băiat de 14 ani.

Ύn ianuarie 2000, cetățeanul britanic Andrew John Robert Badler (30 de ani), pastor al Bisericii Penticostale, a fost reținut în București sub acuzația de pedofilie, după ce fusese surprins într-un apartament din sectorul 4, împreună cu doi minori de 15 ani, cu care întreținea, periodic, relații sexuale.

În 2001 este arestat în Braşov Mason Neal Jeeffrey (54 de ani), bineînţeles tot cetăţean britanic, pentru pedofilie și deținere ilegala de armament și muniție, fiind condamnat la 12 ani de închisoare. El a corupt și supus la perversiuni sexuale 10 copii (majoritatea băieți).

Pe 17 ianuarie 2015, un cetăţean englez în vârstă de 67 de ani, care locuia în Piteşti de mai mulţi ani, a fost reţinut, arestat şi extrădat de către autorităţile române, fiind acuzat de şase infracţiuni de viol şi de 23 de infracţiuni de corupere de minori, fapte comise cu zeci de ani în urmă în Marea Britanie.