ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analistul economic Ilie Şerbănescu critică afirmaţiile ministrului energiei care a afirmat că atât resursele cât şi nevoile ţărilor din Uniunea Europeană ar trebui puse în comun, susţinând că o astfel de acţiune ar fi total defavorabilă României.

"Deci, ce propune dl Nicolescu pentru România?! Ca aceasta să vină anual cu vreo 10 miliarde euro în puşculiţa comună (4-5 miliarde euro din exploatarea resurselor ei şi restul din creşterea de vreo trei ori faţă de prezent a preţurilor la consumator) şi să ia din această puşculită, tot anual, doar vreo câteva sute de milioane de euro! Bună afacere! Apocalipsă totală! O adevărată “solidaritate”: noi cu resursele, ei cu nevoile; noi cu preţurile abominabile, ei cu preţurile “competitive”!", a scris Ilie Şerbănescu în Jurnalul Naţional.

Fost ministru al reformei pe vremea guvernului Victor Ciorbea, Şerbănescu afirmă că ţările puternice din Uniunea Europeană iau "cu japca" resursele ţărilor de la periferie, între care şi România.

"Iar cât priveşte preţul, prin aşa-zisa liberalizare impusă tot de la Bruxelles, cel plătit de consumatorul din ţările cu resurse este îndreptat cu paşi repezi către preţul plătit de consumatorul din ţările fără resurse, dar dominante în UE! Aşa că pentru UE nu mai e necesar să pună în comun resursele şi nevoile!Centrul ia pur şi simplu cu japca resursele periferiilor şi cu asta basta! ", a scris Şerbănescu.

Pentru a citi întreg articolul lui Ilie Şerbănescu, faceţi click aici.