ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fetița considerată imaginea războiului din Siria, după ce s-a predat în fața unui aparat de fotografiat, crezând că e o armă, a ajuns pe mâinile fanaticilor rețelei  al Qaeda, dezvăluie, în exclusivitate, tabloidul Daily Mail.

[P] Razboiul sfarsitului lumii – Mario Vargas Llosa  – comanda online

Micuța Hudea, in vârstă de 4 ani, a fost fotografiată anul trecut de fotoreporterul  Osman Sagirli, în tabăra de refugiați de la Atmeh, la 10 km de Turcia, scrie cotidianul britanic.

Hudea trăia alături de mama sa și de cele trei surori în tabăra de refugiați din Siria din 2012, după ce tatăl său a fost ucis în masacrul din Hama.

Daily Mail dezvăluie însă că, în urmă cu 2 săptămâni, familia sa a decis să plece din tabăra de refugiați și să se mute în orașul Idlib, care a căzut în mâinile Frontului Al Nusra, aripa siriană a rețelei teroriste Al Qaida.

Rebelii Frontului Al Nusra, care luptă împotriva regimului sirian, vor să impună legea Sharia în acest oraș, a doua mare metropolă capturată de insurgenti. Gruparea este cunoscută pentru actele de violență, care ar fi întrecute doar de cele înfăptuite de ISIS în zonele controlate din Siria.