ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vijeliile urmate de inundațiile masive ce au avut loc la începutul acestei săptămâni au afectat grav drumul Transalpina, tone de pământ amestecat cu arbori dezrădăcinaţi acoperind integral asfaltul.

Astfel, la kilometrul 57, aproape de Obârşia Lotrului, jumătate din carosabil s-a rupt, iar la kilometrul 58, pe o distanţă de 5-6 metri, s-au acumulat aluviuni de pe munte, de peste 2 metri înălţime, relateaza Gorjeanul.ro

Problema o reprezintă faptul că reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj nu se pot ocupa de curățarea drumului deoarece Transalpina are încă regim de şantier şi nu a fost predată Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, fiind un drum închis circulaţiei publice.

Salvarea a venit de la localnicii din zona care s-au unit pentru a interveni la degajarea drumului, în câteva ore reuşind să îndepărteze aluviunile, astfel încât să se poată circula din nou pe acest tronson.

aluviuni-Transalpina

Imagini-APOCALIPTICE-pe-TRANSALPINA!-Şoseaua-este-RUPTĂ-în-două-d- la-km-57