ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliţiştii de frontieră constănţeni au prins pe plaja din Vama Veche cinci imigranţi somalezi şi trei sirieni care fuseseră transportaţi din Turcia cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni, autorităţile de frontieră bulgare reuşind să-l prindă şi pe turcul care i-a transportat.

Conform declaraţiilor Gărzii de Coastă, bazându-se pe o informaţie primită prin sistemul SCOMAR, joi după-amiază poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, aflaţi într-un punct de observare în apropierea plajei Vama Veche, au identificat o ambarcaţiune de mici dimensiuni care se apropia de ţărmul românesc, venind dinspre Bulgaria.

Din ambarcaţiune au coborât opt persoane, cinci bărbaţi şi trei femei, la circa 15 metri de plajă, fiind reţinute imediat ce au ajuns pe plajă de poliţiştii de frontieră români.

Conducătorul ambarcaţiunii a fugit spre apele teritoriale ale Bulgariei, dar a fost reţinut ulterior de autorităţile bulgare.

Cercetările au arătat că cinci dintre imigranţi sunt cetăţeni somalezi şi ceilalţi trei sirieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani, intenţia lor fiind să ajungă în ţări precum Danemarca, Suedia şi Germania. Cei opt au plecat din ţările de origine spre Turcia, acolo fiind racolaţi de un cetăţean turc care le-a promis că îi va transporta cu o ambarcaţiune spre România, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 3.000 şi 10.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, transfugii intrând după aceea în atenţia Serviciului Român pentru Imigrări.