ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vrea o reuniune de urgență cu reprezentanții mai multor țări europene afectate de problema migrației, scrie ediția de duminică a ziarului Bild. Inițiativa cancelarului de la Berlin vine pe fondul disputelor cu ministrul de Interne, Horst Seehofer, care dorește o înăsprire a politicii migrației în Germania și pe cel al politicii anti-migrație pusă în aplicare de noul guvern Italian. „Încă nu am ajuns la un acord, suntem în faza pregătirilor. Nu este clar când acest summit special ar putea avea loc”, a declarat un membru al guvernului italian pentru Bild, relatează www.evz.ro.  
 
Seehofer este de multă vreme un aliat incomod pentru cancelar și a amenințat să își pună în practică în mod independent planurile de deportare a imigranților ilegali. Luarea sa de poziție are sprijinul a 62% dintre germani, conform unui sondaj realizat de Televiziunea de stat ARD, în timp ce numai 37% sunt de accord cu abordarea promovată, până în prezent, de Angela Merkel. Tensiunea a atins cote maxime, fiind foarte posibil ca autoritățile Landului Bavaria să înceapă să nu mai primeacă imigranți chiar de astăzi. Seehofer a subliniat că persoanele fără acte de identitate sau persoanele care au traversat un alt stat UE înainte să ajungă în Germania nu au dreptul să ceară azil Berlinului. Conform acordului de la Dublin, statul membru UE care constituie punctul de intrare pentru imigranți pe teritoriul Uniunii este responsabil pentru aceștia. Este o adevărată rebeliune față de autoritatea cancelarului și ar putea să-i pună în pericol chiar scaunul. Merkel insistă să i se dea dea răgaz, pentru a ajunge la acorduri bilaterale cu Italia și Grecia.
 
Statele membre UE nu au reușit să se pună de acord privind modul în care ar trebui gestionată situația imigranților care fug de conflicte, în special din Orientul Mijlociu. Iar polul statelor care pledează ferm împotriva imigrației devine tot mai puternic. Situația s-a agravat săptămâna trecută, atunci când noul guvern de la Roma a refuzat unei nave care avea la bord 629 de migranți salvați din Marea Mediterană accesul în porturile italiene. Reuniunea dorită de Merkel ar putea avea loc înaintea summitului Uniunii Europene din 28-29 iunie.