ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Imperială a Japoniei a anunţat, joi, că s-a decis schimbarea unei tradiţii vechi de 350 de ani, şi anume că, după decesul lor, împăratul şi împărăteasa să nu mai fie înmormântaţi, ci incineraţi, informează agenţia niponă de presă Kyodo, citată de Agerpres.

În acelaşi timp, s-a decis ca locurile de veci pentru împărat şi împărăteasă să fie alăturate, din nou o renunţare la practica tradiţională de a construi cavourile pentru împărat şi pentru împărăteasă în locuri diferite.

Deciziile în acest sens au fost adoptate în urma propunerii împăratului Akihito de a se trece la incinerare şi de a integra criptele imperiale într-una singură.

Împăratul şi-a manifestat preocuparea că spaţiul este limitat la Cimitirul Imperial Musashi din Hachioji, în vestul capitalei Tokyo.

Schimările reprezintă un important moment istoric, Japonia fiind o ţară foarte conservatoare în ceea ce priveşte ceremoniile şi ritualurile.