ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Statele Unite s-au născut primii copii ale căror gene au fost modificate genetic, informează Daily Mail, citat de EVZ.

Acești copii, în număr de 30, s-au născut în urma unui program experimental derulat de Institutul de Medicină Reproductivă din New Jersey, pe o perioadă de trei ani. Conform unei analize, se pare că acești copii au gene care provin de la trei persoane.

Cinsprezece dintre copii au fost aduși pe lume de femei cu probleme de fertilitate, în ale căror ovule au fost injectate gene de la un donator, înainte ca acestea să fie fertilizate in vitro.

Experimentul a fost coordonat de profesorul Jacques Cohen, considerat unul dintre cei mai duri cercetători, ce a întins mereu, limitele reproducerii asistate.

Pe de altă parte, alți oameni de știință se opun vehement unor astfel de tehnici, considerând că ființele umane sunt transformate în obiecte.
Cuplurile care nu pot avea copii merită toată compasiunea noastră, dar acest experiment este încă o dovadă a faptului că întreg procesul de fertilizare in vitro ca mijloc de concepție are drept efect tratarea bebelușilor ca niște obiecte pe o linie de producție"- John Smeaton, director al Societății pentru Protejarea Copiilor Nenăscuți.

Nu numai o parte a comunității științifice este împotriva unor astfel de experimente, dar și Biserica. Argumentele creștine se bazează pe faptul că acest gen de reproducere presupune omorârea de embrioni umani. Conform statisticilor, rata de succes a embrionilor nou creați este de doar 20%.