ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Wikipedia va avea un monument ridicat în onoarea sa. Va fi primul din lume și va fi construit în Polonia, în orașul Slubice, în apropiere de frontiera cu Germania. Autoritățile locale doresc asfel să evidențieze activitatea celei mai consultate enciclopedii libere pe internet, relatează vineri EFE.

Cărți audio de Grigore Leșe

Obiectivul acestui monument, ale cărui costuri se riduică la 15.000 de euro, este de a evidenția rolul cooperării internaționale, al conlucrării tuturor acestor persoane care își unesc eforturile în mod dezinteresat pentru binele celorlalți, pentru a promova cultura și cunoașterea', au afirmat pentru EFE surse din cadrul primăriei localității,  conform site-ului .downloadblog.it.

Inițiativa îi aparține lui Krzysztof Wojciechowski, director al Collegium Polonicum din Slubice, și de la început a avut sprijinul primăriei.

Monumentul, conceput de Mihran Hakobyan, artist armean licențiat la Slubice, va fi inaugurat la 22 octombrie, în prezența unor responsabili ai Wikipedia.

Ediția în poloneză a Wikipedia se numără printre cele mai active din lume de la intrarea ei în funcțiune în 2001 și numără peste un milion de articole în prezent.