ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă accesul la reţeaua de socializare Facebook este interzis copiiilor sub 16 ani, acest lucru poate fi uşor fentat prin modificarea datei de naştere. Astfel, s-a ajuns la siutaţia ca 8 din 10 copii români să aibă cont pe Facebook. Îngrijorător este că, în România, 57% dintre copii au contul setat ca public, faţă de restul ţărilor unde procentul este, în medie, de 27%, arată un studiu european.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Părinţii români sunt primii care cumpără un telefon mobil pentru copii, mai devreme de 9 ani, pentru că aceştia sunt îngrijoraţi de drumul pe care cei mici îl fac singuri către şcoală şi apoi înspre casă.

Folosirea internetului este benefică în sine, spun specialiştii, dar presupune şi riscuri precum pornografia infantilă, hărţuirea sau furtul de date personale. O soluţie este restricţionarea accesului către anumite site-uri.

Studiul menţionat arată că internetul este folosit de copii mai ales pentru muzică, jocuri şi Facebook.