ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Am primit acest colaj. Despre cea de-a doua imagine pot da eu mărturie că este autentică. Dar prima chiar o fi reală?”, a scris vineri,  Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pe contul său de Facebook, după ce joi a publicat imagini fără precedent în ultimii ani cu Catedrala Mitropolitană din Iași păzită ca o unitate militară de forțele de ordine pentru ca pelerinii să nu se poată închina la moaștele Sfintei Parascheva.
 
 

Imaginea de la Timișoara este cât se poate de reală, fiind postată chiar de Dominic Fritz, candidatul (USR-PLUS), care a fos ales, luna trecută, la Primăria din Timișoara, după ce l-a învins pe fostul edil Nicolae Robu (PNL).
După victorie, mii de timișoreni au ieșit în Piața Operei pentru a sărbători victoria usreristului, fără distanțări sociale și fără paza jandarmeriei.
 
Reamintim că Mitropolia Moldovei a solicitat, vineri, Prefecturii Iași să facă demersuri pentru anularea, de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), a restricțiilor privind pelerinajele, în condițiile în care doar ieșenii se pot închina la moaștele Sf. Cuvioase Parascheva, zilele acestea.
 

Imediat după alegeri, un foarte inspirat părinte, Pr. Petrica Zamela, a scris, pe baza aceleiași imagini de la Timișoara:

"Seara de 27 septembrie 2020, in Timișoara. Daca imaginile acestea ar fi fost surprinse in noaptea de Paști, toată presa ar fi tunat împotriva Bisericii. Preoții și credincioșii ar fi fost amendați și trimiși în judecată, iar orice deces survenit după Înviere, s-ar fi datorat creștinilor.

În noaptea "sfântă" a alegerilor, pandemia a fost sistată. Oamenii au sărbătorit, s-au adunat cu sutele, miile, s-au îmbrățișat, l-au purtat pe brațe pe ales, s-au pupat, etc, etc. Nimeni, nu a mai ținut seama de nici o regulă: nici tu distanță, nici tu mască, nici tu dezinfectante, nici mănuși, nimic, nimic, nimic! Nimeni nu s-a mai temut nici de lege, nici de amendă, nici de virus, nici de moarte. 

În Noaptea Sfântă a Învierii Domnului, ne-am temut... de moarte, de autorități, de amenințarea mai marilor că vom avea înmormântări dacă vom merge la Biserică. Nimeni n-a venit să-L îmbrățișeze pe Hristos, să celebreze Învierea Lui. Nimeni nu a mai auzit Cuvântul Lui: "Eu sunt învierea și Viața". O, cât de pustii erau bisericile! Ce tăcere sinistră! Ce creștini obedienți, dar puțin ascultători! Da, erau interdicții și atunci, ca și acum. Și românii, când e vorba de Hristos și de Biserică, respectă cu sfințenie legile statului. Iar când e vorba de stat nu mai respectă legile statului. În Noaptea de Paști toți creștinii s-au temut de lege, de amenzi, de virus. În Noaptea Învierii s-au temut de moarte. De ce? N-aveau bucuria, n-aveau credința, n-aveau dragostea care să te facă să nu te temi de nimic. Și să-ți asumi orice risc.

Din toate acestea reiese iubiți creștini din România, câtă dragoste de Dumnezeu avem. De fapt NU AVEM!

Noaptea „sfântă”...a alegerilor.

Noapte buna România! Somn ușor creștini! De acum dormiți că vânzătorul este mai aproape decât gândiți."