ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Privatizarea Petrom a fost "vedeta" guvernării lui Adrian Năstase. Acesta a reuşit "performanţa" de a vinde cea mai mare companie românească unei companii mai mici, OMV, mai direct spus, peştele mic l-a înghiţit pe cel mare. Edificator în acest sens este faptul că OMV avea 5.000 de angajaţi în 2004, iar Petrom 60.000! Pentru a putea cumpăra Petrom, OMV s-a împrumutat 550 milioane euro, conform datelor oficiale.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Profitabilitatea Petrom era binecunoscută, iar compania-fanion a României fost darul pe care Năstase l-a oferit Austriei pe un preţ derizoriu. Aşa se face că românii plătesc astăzi un preţ enorm pentru benzină şi motorină în condiţiile în care cotaţiile pe pieţele internaţionale sunt la cel mai scăzut nivel, iar România este PRODUCĂTOARE de ţiţei.

  • În 2004, reprezentanţii statului român, prin primul ministru Adrian Năstase şi ministrul industriilor Dan Ioan Popescu, cu girul dat într-o zi al Parlamentului, au vândut companiei austriece OMV cea mai importantă companie energetică din România, Petrom (51% din acţiuni), şi ce este mai important, în premieră mondială, cu tot cu resursa energetică naţională deţinută de acesta.


Datele publicate azi de compania austriacă arată cât de mult a pierdut România, o ţară care se scaldă în sărăcie şi unde alocaţia pentru copii este de doar 42 de lei pe lună, acesta fiind doar un singur exemplu al stadiului în care se află ţara noastră.

  • "Cine controlează Petrom, controlează economia, controlează şi politica." Cuvintele îi aparţin fostului premier Adrian Năstase şi au fost rostite pe 23 iulie 2004, la doar câteva ore după ce la Palatul Victoria statul român şi-a pus semnătura pe cel mai important contract de privatizare pe care avea să-l facă vreodată. 


Petrom a generat în anul 2014 un profit în valoare de 1,16 miliarde de euro, adică 52% din profitul OMV, faţă de 50% în 2013, mai exact Petrom a adus o contribuţie de 1,16 miliarde de euro la profitul grupului austriac!

"Am obţinut un rezultat solid în 2014, în pofida unui an tumultuos pentru industrie, cu scăderea preţurilor la petrol cu aproximativ 50% în a doua jumătate a anului şi cu situaţia instabilă din Libia şi Yemen. Am reuşit să ne creştem producţia cu 8% în 2014, în principal datoriă contribuţiei activelor deţinute în Norvegia", a declarat azi Gerhard Roiss, directorul executiv general al OMV.

Tot astăzi OMV Petrom a anunţat că a descoperit un zăcământ uriaş în Marea Neagră.