ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cetățean romând din Covasna a fost amendat pentru că de Ziua Națională a României a strigat pe o scenă pe care credea că se serbează 1 decembrie că "aici este pământ românesc", chiar în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Informația a fost dezvăluită, în premieră, de către blogărul Dan Tănasă. Astfel, în data de 1 decembrie 2013, cetățeanul I.V. din comuna Dobârlău s-a urcat pe scena amplasată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe pentru a se adresa mulțimii strânse acolo.

Urcat pe scenă, I.V. a strigat ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”, moment în care a fost imediat bruscat de către angajați ai Poliției Locale din Sfântu Gheorghe.  Interesant este că scena nu era amplasată pentru serbarea Zilei Naționale, ci pentru o manifestare religioasă romano-catolică, Adventul.

Mai târziu, cetățeanul a primit un proces verbal prin care este înștiințat că afirmația sa "aici este pământ românesc" este o "faptă ce a provocat indignarea cetățenilor, tulburând astfel ordinea și liniștea publică". Procesul verbal a fost întocmit de Vereș Gyorby, șef biroul Poliția Locală Sfântu Gheorghe.

proces-verbal-amenda-1-decembrie-sfantu-gheorghe

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews