ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamaş Şandor(UDMR) a declarat că va adresa un memoriu conducerii Ministerului de Interne pentru a solicita schimbarea denumirii Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna din "Gheorghe Doja" în "Dozsa Gyorgy".

"În ultimii 500 de ani, persoana lui Dozsa Gyorgy a născut controverse, deoarece mulți i-au contestat originea, numele și rolul său social, el însuși trăind între două limite, cel al curajului și al violenței. Însă un singur lucru este cert: Dozsa Gyorgy este al nostru, a fost un maghiar-secui, născut într-o familie nobiliară. Insistăm asupra numelui maghiar al celui care s-a născut odinioară la Dalnic, din acest motiv, sub semnul anului memorial, mă voi adresa în scris ministrului Afacerilor Interne, rugându-l să facă demersuri pentru înlocuirea numelui de Gheorghe Doja cu cel de Dozsa Gyorgy în denumirea Jandarmeriei Județene", a afirmat luni Tamas Sandor, care este și liderul UDMR Covasna.

Tamaş Şandor a fost implicat în mai multe incidente cu caracter provocător, pierzând numeroase procese în care a fost somat să dea jos steaguri amplasate ilegal pe clădiri şi instituţii publice.