Președintele american Barack Obama a emis luni un ordin neașteptat prin care declară Venezuela o amenințare la adresa securității naționale a SUA. În plus, au fost sancționați șapte responsabili venezueleni, foști sau actuali, acuzați de încălcări ale drepturilor omului, informează AFP și Reuters.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

"Oficialii venezueleni, foști sau actuali, care încalcă drepturile omului și se angajează în acte de corupție nu mai sunt bine-veniți aici, iar acum avem uneltele pentru a le bloca activele și folosirea de către ei a sistemelor financiare americane", a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Casa Albă se declară și ”profund îngrijorată de eforturile guvernului venezuelean de a intensifica intimidarea oponenților săi politici. Problemele Venezuelei nu pot fi rezolvate prin incriminarea opoziției", transmite Agerpres.

Ordinul vizează persoanele ale căror acțiuni au subminat procesele sau instituțiile democratice, care au comis acte de violență sau au încălcat drepturile omului, au fost implicate în interzicerea ori sancționarea libertății de expresie sau care au fost oficiali guvernamentali implicați în acte de corupție.

Cele șapte persoane numite în ordin vor avea activele și proprietățile din SUA blocate sau înghețate și nu vor putea intra pe teritoriul Statelor Unite. Cetățenilor americani le este de asemenea interzis să facă afaceri cu respectivele persoane.

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a acuzat în ultimele luni Statele Unite că au încearcă să îl îndepărteze de la putere, printr-o lovitură de stat.

El le-a interzis fostului preşedinte american George W. Bush şi mai multor oficiali de la Washington să intre în ţară, numindu-i "terorişti".

Caracas şi Washington se află în relaţii diplomatice tensionate, încă din perioada liderului socialist, Hugo Chavez, care în 2002, a fost înlăturat de la putere pentru o perioadă scurtă de timp, printr-o lovitură de stat, despre care spunea că a fost organizată de Statele Unite.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews