Rapoartele Eurostat arată că România este țara cu cea mai drastică scădere a numărului de cercetători din Europa în perioada anilor 2005 - 2015, respectiv o scădere cu circa 24%. Media de creștere a numărului de cercetători în Uniunea Europeană a fost de circa 35%. 

Cel mai mare potențial de inovare se regăsește în București, Cluj și Iași. Aproape 60% dintre angajații organizațiilor de cercetare - dezvoltare lucrează în regiunea București-Ilfov. Activitatea specializată de cercetare - dezvoltare - inovare este aproape inexistentă în județele Ialomița și Mehedinți, unde nu există niciun contract individual de muncă înregistrat în organizații de cercetare - dezvoltare. În județul Olt, există un singur angajat în domeniul cercetării - dezvoltării. Potențial extrem de redus îl au și județele Botoșani, Buzău și Giurgiu. Cel puțin la fel de îngrijorătoare este alocarea PIB pentru cercetare - dezvoltare în sectorul privat, care în România este de doar 0,21%, de peste șase ori mai mică decât media europeană, arată www.economica.net. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews