ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



  • 13.098 de membrii legitimaţi avea la începutul lui 2014 Federaţia Română de Şah, potrivit site-ului oficial al instituţiei


Elevii din învăţământul primar vor putea învăţa şah la şcoală, din toamnă, în cadrul unor programe realizate cu specialiştii din cadrul Federaţiei Române de Şah, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a aprobat Programele şcolare pentru disciplina opţională "Educaţie prin şah", anul I şi anul al II-lea de studiu. Acestea intră în curriculum la decizia şcolii pentru învăţământul primar şi vor putea fi folosite începând cu anul şcolar 2014 - 2015.

Potrivit MEN, în cadrul programului, elevii vor avea ocazia să se familiarizeze cu tabla de şah, cu regulile de joc şi să decodifice semnele convenţionale utilizate în partida de şah. Exerciţiile de interpretare, observaţia, simularea unor situaţii de joc, calculul unor variante de joc sunt etape pe care elevii le vor parcurge în cei doi ani de studiu.

Educaţia prin şah se înscrie în lista de materii opţionale, alături de discipline  precum Limba Modernă, Tehnologii de Informare şi Comunicare, Educaţie petrnu Societate, Filosofie pentru copii şi Educaţie Financiară, ultimele trei materii incluse în programă doar recent, în august 2013.