ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 300 de artiști vor urca pe scena „Nedeii românilor de pretutindeni” de la Valea lui Liman,  județul Timiș,  la sfârșitul acestei săptămâni. Ajunsă la ediția cu numărul 46, tradiționala manifestare a fost preluată de câțiva ani de Primăria Tomești și este organizată cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.
 
Nedeea românilor de pretutindeni va începe sâmbătă, 11 august, de la ora 19:00, cu o seară pentru tineret la care participă formația timișoreană Vest Phoenix Cover. Programul artistic se va relua duminică, 12 august, începând cu ora 11:00. La Nedeea de la poalele Munților Poiana Ruscăi participă Ansamblurile folclorice „Ghiocelul” din Giroc, „Boldureana” din Boldur, „Cununa Timișului” din Ghiroda, „Dudeșteana” din Dudeștii Noi, „Iablanca” din Serbia și „Doina Bihorului” din Ungaria. Soliștii Lena Miclăuși, Ramona Ilieși Drăgan, Alessandra Lazăr și Bianca Braun vor fi acompaniați de formația Frații Drăgan.