ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Cantacuzino priveşte un ajutor de stat în valoare de peste 33,8 milioane de lei, precum şi amânarea plăţii obligaţiilor fiscale, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei.

"Pentru a nu se ajunge în situaţia în care Institutul Naţional de Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" să intre în faliment, fapt care ar conduce la imposibilitatea asigurării sănătăţii populaţiei şi securitatea naţională a României, se impune reglementarea, în regim de urgenţă, a asigurării necesarului de lichidităţi pentru stinderea arieratelor Institutului Naţional de Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino", care au crescut semnificativ în perioada de criză economico-financiară, din cauza dificultăţilor cu care s-a confruntat întreaga economie", se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern.