ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eu unul stau de vorbă cu un bărbat ce poartă pe frunte o cicatrice urâtă, ca şi cum o lamă metalică ar fi vrut să-l lase fără un sfert din calota craniană, aşa cum se taie un pepene verde, la iuţeală. Omul a lucrat la Combinatul de Utilaj Greu Iaşi, celebrul CUG, acum doar o amintire. A fost oţelar, a suferit un grav accident de muncă, un cablu de oţel s-a rupt, iar biciul de oţel i-a secţionat craniul.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Vorbeşte discret, cu voce joasă. Îmi spune că atunci când a fost la spital, între viaţă şi moarte, a văzut luminile Raiului, apoi a plutit deasupra unui foc mare, roşu şi a văzut cum se chinui acolo păcătoşii, strigăte multe şi suferinţă cum nu se poate descrie în cuvinte. Atunci când era gată să se prăbuşească acolo, în căldarea aceea înfiorătoare, ca un fuior de pucioasă, a venit o femeie îmbrăcată toată în alb, nu i-a putut vedea chipul, care l-a luat de mână şi l-a tras hotărât în sus. "Femeia mi-a spus: tu nu ai să mergi astăzi acolo. Eu sunt convins că era Sfânta Parascheva. De atunci merg în fiecare an la pelerinaj şi am să merg câte zile mi-o mai lăsa Dumnezeu pe pământ". Fostul oţelar are o privire caldă, atât de împăcată cu sine încât se citeşte în ea toată bunătatea Pământului. Spre deosebire de mulţi dintre noi, el chiar părea convins de Adevăr. După ce ascultă scurta lui povestire, provocată de mine, cei din jur îşi feresc privirile, înspăimântaţi şi increduli. Eu unul l-am crezut.

Fragment din cartea "Nevoia de miracol", autor Mirel Bănică, editura Polirom 2014