Eu unul stau de vorbă cu un bărbat ce poartă pe frunte o cicatrice urâtă, ca şi cum o lamă metalică ar fi vrut să-l lase fără un sfert din calota craniană, aşa cum se taie un pepene verde, la iuţeală. Omul a lucrat la Combinatul de Utilaj Greu Iaşi, celebrul CUG, acum doar o amintire. A fost oţelar, a suferit un grav accident de muncă, un cablu de oţel s-a rupt, iar biciul de oţel i-a secţionat craniul.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Vorbeşte discret, cu voce joasă. Îmi spune că atunci când a fost la spital, între viaţă şi moarte, a văzut luminile Raiului, apoi a plutit deasupra unui foc mare, roşu şi a văzut cum se chinui acolo păcătoşii, strigăte multe şi suferinţă cum nu se poate descrie în cuvinte. Atunci când era gată să se prăbuşească acolo, în căldarea aceea înfiorătoare, ca un fuior de pucioasă, a venit o femeie îmbrăcată toată în alb, nu i-a putut vedea chipul, care l-a luat de mână şi l-a tras hotărât în sus. "Femeia mi-a spus: tu nu ai să mergi astăzi acolo. Eu sunt convins că era Sfânta Parascheva. De atunci merg în fiecare an la pelerinaj şi am să merg câte zile mi-o mai lăsa Dumnezeu pe pământ". Fostul oţelar are o privire caldă, atât de împăcată cu sine încât se citeşte în ea toată bunătatea Pământului. Spre deosebire de mulţi dintre noi, el chiar părea convins de Adevăr. După ce ascultă scurta lui povestire, provocată de mine, cei din jur îşi feresc privirile, înspăimântaţi şi increduli. Eu unul l-am crezut.

Fragment din cartea "Nevoia de miracol", autor Mirel Bănică, editura Polirom 2014
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews