ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei blocuri, care ar putea fi construite în apropierea Muzeului Memorial Tudor Arghezi din Capitală, au declanşat un adevărat scandal în rândul urmaşilor scriitorului. Aceştia susţin că imobilele vor umbri casa donată statului român.

În sectorul 4 al Capitalei, în apropierea casei în care a trăit poetul Tudor Arghezi, ar putea fi construite trei blocuri cu 11, şapte şi trei etaje, potrivit unui proiect care a fost în dezbatere publică, pe siteul Primăriei Generale, până săptămâna trecută.

Mitzura Arghezi, fiica poetului, ameninţă că, dacă cele trei imobile vor primi undă verde din partea aleşilor pentru a fi ridicate, va face „un scandal monstru“ şi va ajunge chiar până la retragerea donaţiei, făcută de tatăl ei statului român. Este vorba despre o proprietate de 17.000 de metri pătraţi, pe care se află şi casa regretatului poet. "Este o prostie să se construiască acele blocuri. Eu şi tata am făcut o donaţie statului român şi acolo există nişte reguli. Dacă acestea nu se respectă, donaţia se poate retrage", a declarat pentru Adevărul fiica poetului.

  • Casa în care a locuit poetul Tudor Arghezi, începând cu 1930, este cunoscută sub numele de Mărţişor. Situată pe dealul Piscului, domină partea de sud-est a oraşului, unde se află mormintele soţilor Arghezi. Conform dorinţei testamentare a poetului, din toamna anului 1974, casa a devenit muzeu memorial. Este compusă din parter şi etaj, însumează 18 camere, plus dependinţe. În camera de lucru a scriitorului, se află şi cea mai mare parte a bibliotecii, cuprinzând câteva mii de volume, un aparat de radio din anii '30, precum şi o masă şi un pat.