ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima piaţă cu produse autohtone, judeţene, se va deschide în cursul lunii mai în Bihor, informează Agerpres.

Anunţul a fost făcut de Radu Silaghi, directorul executiv al Asociaţiei Firmelor Bihorene.

"Este un proiect-pilot prin care dorim să oferim orădenilor, din ce în ce mai preocupați de ceea ce pun pe masă, alimente din producția autohtonă. Am contactat deja peste o sută de producători locali din întreg județul, cu care vom colabora pentru acest proiect numit AFB Local Market'', a afirmat Silaghi.

Prima piață cu produse bihorene se va deschide în Cartierul Prima din zona Nufărul a municipiului Oradea, pe un spațiu de parcări, din interiorul cartierului. Producătorii verificați vor vinde numai produse realizate în gospodăria sau ferma proprie, mai ales legume, fructe, de sezon.

"Vom veni tot timpul cu produse specifice sezonului respectiv. Nu vom lăsa să expună nimeni marfă din import, de fapt aceasta este și ideea principală: să nu vină nimeni din exteriorul județului și cu siguranță, nu din import", a subliniat Radu Silaghi.

Unul din obiectivele acestui proiect este eliminarea intermediarilor, pentru aceasta colaborându-se cu studenţii de la ştiinţe economice.

"Noi dorim să eliminăm intermediarii, dar și să oferim posibilitatea producătorilor să-și vândă marfa direct, unor orădeni care sunt foarte dornici să mănânce alimente naturale, curate, autohtone, cu miros și aromă, și în plus, mai ieftine", a menționat Radu Silaghi.