ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Îndrăgitul fotbalist român, Mihăiţă Neşu, a suferit acum ceva vreme un grav accident la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht, în urma căruia a fost la un pas de moarte, rămânând imobilizat în scaunul cu rotile.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Experiența l-a schimbat complet pe fostul jucător al Stelei, după cum chiar Mihai recunoaște într-un interviu realizat de Marius Mitran și publicat pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

„Uneori, în viaţă, nici nu mai trebuie să începi ceva, Marius. E de ajuns să continui. Şi să înţelegi. Uite, aşa cum mă vezi acum, pot să-ţi spun că multe greşeli am făcut în viaţă. Până într-o zi, când am înţeles", începe Mihaiță Neșu interviul.

Mihai mai adaugă și că a înteles deoarece și-a regăsit credința în Dumnezeu:

„Am înţeles când am crezut. Acum cred.În Dumnezeu, în Destin, în rolul tău pe pământ!”

„Tata e într-o mare depresie, ce să-ţi spun... Ieri a fost ziua lui. După ce a murit mama i-a fost şi mai greu, tot mai greu. Dar îl ajut, îl fac eu să treacă peste asta...”

„Marius, ştii ce am înţeles? Că totul s-a întâmplat pentru că trebuia să se întâmple. Tata e dezorientat acum, că mama a murit.”

Întrebat ce a înțeles concret în urma experienței prin care a trecut, Mihai răspunde:

„Marius, ştii ce am înţeles? Am înţeles atunci şi în toate zilele şi nopţile astea, mai degrabă cine nu sunt decât cine sunt.” ... Eu, Mihai Neşu, credeam că sunt indestructibil. In-des-truc-ti-bil! Înţelegi? Până să... până să mă accidentez, asta credeam. Acum ştiu altceva.”

„Marius, totul în viaţă e, de fapt, foarte simplu. După ce m-am accidentat, am constatat aşa, aproape ca pe o revelaţie, că trăim complicat. Şi atunci am zis să simplific. Trăim complicat, gândim complicat, mâncăm complicat. Simplific şi mi-e bine. Simplifică şi tu!”

„Totul se întâmplă cu un motiv, asta am învăţat. Când a venit psihologul la mine, după accident, l-am dat afară după o săptămână. Mi se părea că el avea nevoie de psiholog, nu eu. Eu cred şi în altceva. În prietenie. Un prieten adevărat, care ţine la tine necondiţionat, are mai multe sfaturi să-ţi dea decât un psiholog. Şi oamenii trebuie să se ajute. Uite, în Olanda, statul te ajută. La noi, aici, poate biserica te ajută.”

Deoarece a pomenit de biserica, reporterul îl oprește și îl întreabă dacă a luat drumul mănăstirii cum s-a scris prin presă, moment în care Mihăiță recunoaște liniștit:

„Am auzit şi eu. Aici, la români, dacă te duci duminica la biserică, gata, ai luat drumu’ mănăstirii, ai fugit de lume... Nu e aşa. Şi-n Olanda mergeam, era în Utrecht o biserică ortodoxă, veneau preoţii din Belgia.Un părinte, un preot are mai multe sfaturi să-mi dea decât orice doctor. Merg la slujbe, de sărbători, asta da!” încheie senin Mihăiţă Neşu.