ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre soluțiile pentru criza forței de muncă din Timiș este atragerea acasă a celor plecați în străinătate, susține  Președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, după o serie de analize și discuții cu investitorii din județ. 
 
„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Camera de Comerț, cu AJOFM, cu Clubul oamenilor de afaceri italieni, germani, francezi– chiar și săptămâna asta vom relua discuțiile – încercăm tot felul de demersuri de a atrage, în primul rând, timișenii să vină acasă. Avem destul de mulți plecați, nu avem o cifră foarte clară, sunt răspândiți în toată Europa și nu numai în Europa. Încercăm să creăm tot felul de mijloace de comunicare pe partea de online astfel încât să fie informați de ceea ce se întâmplă în județ și de stabilitatea pe care pot să o găsească dacă vin acasă”, a declarat președintele CJ Timiș, potrivit Radio Timișoara. 
 
Călin Dobra a mai declarat că o altă soluție pentru a atrage forță de muncă în Timiș este construirea unor locuințe pentru tineri de către Agenția Națională pentru Locuințe. Șomajul în județul Timiș este unul dintre cele mai mici din țară, depășind rar și nesemnificativ procentul de 1% în ultimii ani. O barieră în calea întoarcerii acasă a românilor o constituie politica salarială a companiilor străine, care plătesc în România salarii mult mai mici decât în țările de origine.