ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 60 de turiști străini, inclusiv români, erau blocați marți într-o stațiune dintr-un parc malaezian afectat de cele mai puternice inundații din ultimele patru decenii, a anunțat personalul, in timp ce autoritatile au trimis bărci și elicoptere pentru a-i salva.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Potrivit site-ului publicației The Straits Times online, aproximativ 84 de turiști, din Canada, Marea Britanie, Australia și România, și zece membri ai personalului de la Mutiara Taman Negara Resort, pe coasta de est a statului Pahang, sunt izolați din cauza inundațiilor provocate de revărsarea râului Sungai Tembeling, a declarat un reprezentant al stațiunii, fără a oferi alte detalii despre turiști.

Pompieri și salvatorii locali au trimis ambarcațiuni și căutau un loc în care un elicopter să aterizeze în siguranta, a adaugat el.

Potrivit B1 Tv, este vorba de 4 turiști români, iar ambasada României la Kuala Lumpur este la curent cu situația lor și face tooate eforturile pentru a-i scoate din acea zonă.

Parcul, o destinație turistico-ecologică populară care cuprinde 434.300 de hectare de pădure tropicală, este afectat de cele mai puternice inundații înregistrate din 1971. Inundații importante au afectat, de asemenea, coasta de est a țării, potrivit agenției Bernama.