ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a anunțat că dorește să vândă parcul eolian din România, Grupul CEZ, companie de stat din Republica Cehă,   vrea să cumpere pachetul majoritar de acțiuni al companiei de stat Energa din Polonia și compania Elektrarne controlată de Enel în Slovacia, deoarece are nevoie să-și crească veniturile "pentru a asigura acţionarilor dividendele stabile cu care sunt obişnuiţi", conform declaraţiei făcute de CEO-ul grupului, Daniel Benes, pentru ziarul Hospodarske Noviny, citat de Bloomberg și preluat de mediafax.ro.

Producătorul de energie electrică din Cehia nu a iniţiat încă negocierile cu Energa, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Ladislav Kriz, însă a început deja negocierile cu guvernul slovac, cel care este acţionar minoritar la Elektrarne, pentru o posibilă achiziţie.

Grupul ceh CEZ a intrat pe piaţa românească în 2005, când a cumpărat de la Electrica SA filiala Electrica Oltenia.