ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 30 de persoane au fost prezente joi, în faţa Secţiei 10 Poliţie din Capitală, pentru a-i susţine pe Claudiu Crăciun, Alexandru Alexe şi pe ceilalţi trei învinuiţi în dosarul privind agresarea ministrului Culturii Daniel Barbu, chemaţi să dea declaraţii şi să fie înştiinţaţi că au fost puşi sub acuzare, scrie Mediafax.

Protestatarii au afişat pancarte pe care se putea citi "Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic" şi "Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor, prin viu grai, prin scris, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile", făcând referire la articole din Constituţia României.

Avocatul lui Claudiu Crăciun a declarat, joi, după ce clientul său a ieşit de la audieri, că acesta riscă între doi şi şapte ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri în formă agravantă şi tulburarea liniştii publice.

Daniel Barbu a participat, pe 17 octombrie la un eveniment în Centrul Vechi al Capitalei. Câteva zeci de manifestanţi au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul şi au spart luneta maşinii, ministrul reuşind să plece datorită intervenţiei forţelor de ordine - poliţişti şi jandarmi, sosiţi de urgenţă la faţa locului. Ministrul Culturii este unul dintre iniţiatorii proiectului de lege prin care cianurile pot fi folosite în activităţile miniere din România. De asemenea, acesta a declarat că nu este de acord ca Roşia Montană să fie inclusă în patrimoniul UNESCO.

Sursa foto: gandul.info

Citeşte şi VIDEO Ministrul Culturii, Daniel Barbu, huiduit în timpul unei conferinţe. Manifestanţii i-au arătat punga cu arginţi

VIDEO Ministrul Culturii, Daniel Barbu, huiduit în timpul unei conferințe. Manifestanții i-au arătat punga cu arginți