ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat într-o conferință de presă televizată că Președintele a semnat, luni, decretul de revocare al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Se întâmplă la 40 de zile de la decizia CCR și după mai bine de patru luni de când Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ceruse declanșarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA. Ministrul prezentase 20 de puncte în defavoarea acesteia. În raportul prezentat de Toader în fața membrilor CSM, s-a precizat că șefa DNA a încălcat de două ori Constituției României într-un an.
 
Printre acuzațiile pe care i le-a adus procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, se numără încercarea de a obține condamnări cu orice preț, implicarea directă în dosare, comportament excesiv cu magistrații, obstrucționarea Inspecției Judiciare și încălcarea autorității Curții Constituționale a României. 
 
Astăzi era anunțată o ședință a coaliției de guvernare în cadrul căreia urma să fie luată o decizie în privința suspendării Președintelui. 
 
O conferință de presă susținută de Laura Codruța Kovesi este anunțată pentru ora 12:00.