ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în legătură cu criticile Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului, privind decorarea lui Octav Bjoza, preşedintele AFDPR, că ”nu a putut să constate vreun fel de semn de întrebare care ar plana asupra acestuia”.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

”Eu am ţinut să dau un semnal prin această decorare, un semnal care arată preţuirea mea pentru foştii deţinuţi politici (.. ) Nu m-am referit numai la foştii deţinuţi politici din perioada comunistă ci şi la oamenii care au suferit din motive politice, în timpul Revoluţiei române”, a spus şeful statului la Adevărul Live.

Există un caz „Bjoza”? Mai degrabă unul „Tismăneanu”


Preşedintele a continuat: ”Decoraţia s-a dat preşedintelui Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, un fost deţinut, un om de mare ţinută, un om care, după părerea mea, a fost un preşedinte care a onorat Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici. Nu am putut să constat şi nici cei care m-au ajutat în acest demers nu au putut să constate vreun fel de semn de întrebare, care ar plana asupra persoanei domnului Bjoza sau Asociaţiei. Acele acuzaţii nu mi se par fondate”.

Iohannis a mai spus că ”întreaga discuţie a fost forţată”. ”Consider că a fost un act reparatoriu, fiindcă Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi foştii deţinuşi politici nu au fost băgaţi în seamă. De ce, nu este tema discuţiei noastre de acum, dar am considerat că este un gest care a fost necesar în România”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Vladimir Tismăneanu, desfiinţat: Este urmașul și beneficiarul direct al comunismului impus cu șenilele. Nu este decât un Serghei Mizil fără tatuaje


Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA) România a transmis, în decembrie, un comunicat de presă, în care a arătat că ”ia act, cu dezamăgire, de decizia Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a acorda Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler unui deţinut politic care se afişează public cu un partid susţinător al Mişcării Legionare şi al neo-nazismului”.