Președintele Klaus Iohannis salută angajamentul ferm al Statelor Unite ale Americii pentru securitatea și apărarea europeană, după ce Congresul SUA a aprobat un buget al Apărarii ce cuprinde cheltuieli de 12,9 miliarde de dolari pentru sistemul de apărare antirachetă pe 2019, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 
 
„Președintele Klaus Iohannis reiterează hotărârea României de a-și îndeplini în continuare angajamentele asumate în plan bilateral și la nivel aliat, atât în ceea ce privește bugetul alocat Apărării, cât și contribuția națională la misiunile și operațiile NATO, conform deciziilor adoptate la Summiturile din Țara Galilor, de la Varșovia și, cel mai recent, de la Bruxelles”, se arată în comunicat.

ImunoMedica

 
Cele 12,9 miliarde de dolari sunt destinate inclusiv pentru sprijinirea și operarea facilității defensive Aegis Ashore din România, ca parte a sistemului NATO de apărare împotriva rachetelor balistice. 

Potrivit www.stiripesurse.ro, bugetul prevede o majorare importantă a cheltuielilor destinate Inițiativei de Descurajare Europeană - European Deterrence Initiative, pentru anul 2019 fiind prevăzute 6,5 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creștere cu 1,7 miliarde de dolari față de anul 2018. 

Administrația Prezidențială precizează că principalele linii de efort ale SUA în regiune vor viza și țara noastră, sens în care se prefigurează: creșterea prezenței militare americane în regiune, participarea la exerciții și instruirea în comun cu aliații și partenerii, îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea operativității, precum și pre-poziționarea de echipamente. 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.