ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis salută angajamentul ferm al Statelor Unite ale Americii pentru securitatea și apărarea europeană, după ce Congresul SUA a aprobat un buget al Apărarii ce cuprinde cheltuieli de 12,9 miliarde de dolari pentru sistemul de apărare antirachetă pe 2019, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 
 
„Președintele Klaus Iohannis reiterează hotărârea României de a-și îndeplini în continuare angajamentele asumate în plan bilateral și la nivel aliat, atât în ceea ce privește bugetul alocat Apărării, cât și contribuția națională la misiunile și operațiile NATO, conform deciziilor adoptate la Summiturile din Țara Galilor, de la Varșovia și, cel mai recent, de la Bruxelles”, se arată în comunicat.
 
Cele 12,9 miliarde de dolari sunt destinate inclusiv pentru sprijinirea și operarea facilității defensive Aegis Ashore din România, ca parte a sistemului NATO de apărare împotriva rachetelor balistice. 

Potrivit www.stiripesurse.ro, bugetul prevede o majorare importantă a cheltuielilor destinate Inițiativei de Descurajare Europeană - European Deterrence Initiative, pentru anul 2019 fiind prevăzute 6,5 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creștere cu 1,7 miliarde de dolari față de anul 2018. 

Administrația Prezidențială precizează că principalele linii de efort ale SUA în regiune vor viza și țara noastră, sens în care se prefigurează: creșterea prezenței militare americane în regiune, participarea la exerciții și instruirea în comun cu aliații și partenerii, îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea operativității, precum și pre-poziționarea de echipamente. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews