ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Klaus Iohannis a făcut câteva declaraţii despre discuţiile pe care le-a avut cu partidele politice. Printre acestea, şeful statului a cerut ca legislaţia pentru înfiinţarea de noi partide politice să fie simplificată.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Trebuie să găsim soluţii pentru încurajarea participării oamenilor la vot. Trebuie să aducem oamenii mai aproape de politică. Să nu avem două Românii: una a oamenilor şi una a politicienilor. Dacă vrem ca oamenii să aibă încredere în noi, trebuie ca noi, oamenii politici să fim transparenţi", a afirmat Iohannis la Cotroceni.

Preşedintele a propus un calendar concret pentru modificarea legilor partidelor, a legii electorale sau a legislaţiei privind alegerile.

"Am propus un calendar concret, până la finele primei sesiuni parlamentare am convenit să avem o soluţie legislativă pentru votul românilor din diaspora, legislaţia privind alegerile locale şi parlamentare, legislaţia partidelor şi cea privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale", a spus Klaus Iohannis.