ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tot ce i se întâmplă lui Donald Trump nu este decât o reluare a exercițiilor făcute la noi, spune  jurnalistul Ion Cristoiu în jurnalul video de pe blogul său. O analiză  a alegerilor din SUA și a modului în care „cârnățarii” din presa americană, cu deontologii-șefi de CNN în frunte, l-au lucrat pe Trump. După o partitură care seamănă cu ce se întâmplă la alegerile din România. Și un indiciu că, după cum anticipează jurnalistul, pandemia e pe sfârșite:cum l-au proiectat președinte pe Joe Biden, cum a ieșit pe țeavă vaccinul minune.  

”Tot ce i se întâmplă lui Trump nu este decât o reluare a exercițiilor făcute la noi. Au făcut un exercițiu: morții care votează, numărătoarea care se oprește la un moment dat și apoi o ia razna în parte ailaltă. Tot ce se întâmplă în SUA, cu presa, cu voturile prin corespondență, cu falsificarea, cu diversiunea „nu vrea să plece, trebuie să recunoască înfrângerea”, deși nu s-a încheiat numărătoarea voturilor, este în strânsă legătură cu noi. În sensul că noi ne întrebăm: ei au făcut aici experimentul întâi și-l folosesc la ei, sau ei au fost întotdeauna așa?”, spune Cristoiu.
 
Despre "profesioniștii" de la CNN, care scot „știri pe surse” pentru a mai arunca puțin cu noroi pe inamicul Trump, Ion Cristoiu spune:
 
”Acești porci de „mari” jurnaliști americani, care de fapt nu sunt jurnaliști, ci niște tipi care câștigă pe rupte. Toți acești tipi așa au scris despre adversarii Americii, așa cum scriu acum despre Trump. Păi dacă despre un politician american, care este Donald Trump, ei își pot permite asemenea porcării, asemenea manipulări și gogomănii, vă imaginați cum au scris ei dspre România? ”Țară coruptă”, ”Kovesi, cea mai tare din lume”.
După asta, vine cel mai cârnățar din lume care este șeful Twitter. Eu am inventat un termen care este „cârnățar”. El este un proprietar de ziar sau de publicație care consideră că face ce vrea în publicația aia. Așa și individul de la Twitter, el spune ”Trump greșește„, așa că îl scoatem”. 

Ion Cristoiu vorbește și despre puterea concentrată în mâinile unui singur stăpân al planetei: giganții internetului.

”Până acum, planeta era condusă de multinaționale. Acum, Amazon, Facebook, Apple, Twitter sunt UN PROPRIETAR. Statele sunt conduse de niște tipi, pe care îi alegem noi, proștii. Dar ăla care este statul nu are nicio putere, pentru că ăla care are Twitter nu dă doi bani pe președintele Americii, de exemplu, care a fost ales de cetățeni. Deci lumea va fi condusă de cinci-șase bandiți, cârnățari, multimiliardari.

După părerea mea, Statul Paralel, adică serviciile secrete chinezești, nemțești, franceze, nu mai spun americane, și-au dat mâna să-l radă pe Trump. Și, după părerea mea, o să-l radă. În consecință, toată această poveste cu pandemia (YouTub-ule, nu neg existența pandemiei) va fi așa:vor apărea tot mai multe vaccine, iar statele europene vor ieși să spună că datorită măsurilor de lockdown pe care le-au luat s-a redus numărul infectărilor”.