ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ONG pentru apărarea drepturilor omului acuză armata israeliană că a condus în mod deliberat raidurile aeriene asupra caselor palestinienilor din Gaza, ucigând sute de civili. Acuzațiile celor de la B'Tselem, o organizație neguvernamentală israeliană, se referă la atacurile aeriene ale armatei israeliene din Gaza, din perioada 8 iulie-26 august 2014, în timpul operațiunii Protective Edge.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Forțele militare israeliene, sub pretextul vânătorii de teroriști Hamas, au ucis aproximativ 2.200 de palestinieni în 50 de zile. Printre victimele rachetelor israeliene se numără 500 de copii și 250 de femei, conform datelor ONU bazate pe informații din surse palestiniene, conform site-ului lifegate.it.

Ancheta ONG-ului israelian a fost realizată analizând cele 70 de raiduri israeliene care au ucis 606 de palestinieni in timp ce aceștia se aflau în casele lor. Pe lista morților figurează și 93 de copii sub vârsta de 5 ani.

Prin urmare, susține organizația, Israelul a acționat încălcând grav drepturile internaționale ale omului.
”Nu se poate spune că armata nu știa sau nu putea să nu știe câți civili mureau în urma atacurilor. Poate doar în prima zi. Dar în a zecea zi sau în a douăzecea zi, se știa clar câți civili mor...”, a spus Yael Stein, șeful ONG-ului.

Nu este prima organizație care acuză Israelul că a bombardat deliberat casele palestinienilor din Gaza in vara anului trecut.

In decembrie, Amnesty International aprecia că distrugerea mai multor clădri în Gaza, in ultimele zile ale conflictului, a fost un act deliberat, fără nicio justificare din punct de vedere militar.

Curtea Penală Internațională a anunțat recent lansarea unei examinări preliminare, etapă prealabilă anchetei, asupra presupuselor crime de război comise de israelieni în teritoriile palestiniene. Decizia Curții de la Haga a venit la câteva zile de la aderarea Autorității Palestiniene la Statutul de la Roma, actul fondator al CPI.

Examinarea preliminară va viza crimele comise in teritoriile palestiniene ocupate, în special în Ierusalimul de Est, începând cu 13 iunie 2014, adică momentul izbucnirii conflictului din Gaza, de vara trecută.