ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul şi-a anunţat, duminică, intenţia de a construi un zid la frontiera cu Iordania, informarea venind cu trei zile înaintea vizitei secretarului de stat american, John Kerry, în Israel şi Teritoriile Palestiniene, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Proiectul a declanşat furia părţii palestiniene: "Construirea unei bariere în valea Iordanului face ca vizita secretarului de stat american Kerry să fie inutilă", a declarat un purtător de cuvânt al preşedintelui palestinian, în condiţiile în care oficialul american are programate, miercuri, convorbiri separate cu Mahmoud Abbas şi Benjamin Netanyahu, în încercarea de a da un nou impuls tratativelor de pace dintre cele două părţi, aflate în conflict.

Tot duminică, Israelul a publicat oferte pentru construirea a 1.859 de locuinţe în Cisiordania şi Ierusalimul de Est, gest care a inflamat şi mai mult situaţia tensionată deja existentă.
"Organizaţia de Eliberare a Palestinei (OLP) examinează un mecanism, pentru a se adresa Consiliului de Securitate şi pentru a condamna aceste noi decizii israeliene, cu atât mai mult cu cât există rezoluţii internaţionale, care declară ilegale aceste colonii", a declarat Wassel Abou Youssef, un membru al conducerii OLP.

Graniţele Israelului sunt protejate de o vastă reţea de ziduri şi garduri de protecţie.

Sursa foto: Wikipedia

israel