ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul a absentat luni de la dezbaterile Consiliului pentru drepturile omului al ONU, consacrate unei anchete privind ofensiva israeliană în Gaza din vara anului trecut și situația din teritoriile palestiniene, transmite AFP.

[P] Razboiul sfarsitului lumii – Mario Vargas Llosa – comanda online

Reprezentantul Israelului nu a fost prezent în sală ceea ce, potrivit unei surse apropiate Consiliului pentru drepturile omului, constituie un boicot.

De asemenea, potrivit Reuters, reprezentantul SUA a absentat de la reuniune. Un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice americane pe lângă organizațiile cu sediul la Geneva a declarat că ''SUA nu vor discuta astăzi despre Palestina'', fără a face vreun alt comentariu, potrivit Agerpres.

Decizia Washingtonului intervine în contextul semnalelor potrivit cărora administrația Obama dorește să ''reevalueze'' relațiile cu Israelul.

Israelul a refuzat să colaboreze cu comisia de anchetă a ONU creată după ofensiva israeliană din Gaza, din vara lui 2014.

Conflictul de 50 de zile din Gaza de anul trecut s-a soldat cu moartea a 2.140 de palestinieni, majoritatea civili, și a 73 de israelieni, în cea mai marte parte militari.

Comisia de anchetă urma să prezinte luni (23 martie) concluziile sale preliminare, dar experții ONU au cerut amânarea publicării raportului lor până în iunie acest an din cauza demisiei, în luna februarie, a președintelui comisiei, juristul canadian William Schabas, după ce Israelul a invocat un ''conflict de interese'' legat de acesta.