ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Istoricul Alex Mihai Stoenescu susţine că dictatorul Nicolae Ceauşescu a participat, în tinereţe, la mai multe întruniri ale Mişcării Legionare.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Potrivit istoricului, Ceauşescu a participat la aceste întruniri la îndemnul unui frate de-al său, membru al Mişcării. Chiar dictatorul ar fi recunoscut acest episod faţă de Adrian Păunescu, acesta transmiţându-i apoi informaţia lui Stoenescu.

"Ceauşescu avea un frate în Mişcarea Legionară şi a fost dus pe la vreo trei manifestaţii şi şedinţe. Păunescu mi-a confirmat, de fapt, lucruri pe care le ştiam", a relatat Alex Stoenescu, scrie Evenimentul Zilei.

Istoricul mai spune că fostul dictator era un cunoscător al istoriei si doctrinei legionare.

"I-a atras atenţia lui Păunescu că este o diferenţă între Mişcarea Legionară a lui Codreanu şi Mişcarea Legionară a lui Horia Sima", a adăugat Stoenescu.

Nicolae Ceauşescu a scris în prima sa fişă de cadre că fratele său, Florea, a avut simpatii legionare.

Alex Mihai Stoenescu este fost colaborator al Securităţii, conform unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.