ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Istoricul Marius Oprea anunță că îl va acționa în judecată pe profesorul Vladimir Tismăneanu, după ce acesta l-a acuzat de antisemitism.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Tismăneanu a intrat recent într-o altercație cu Oprea, după ce a scris recent un articol în care vorbește despre „prăbușirea morală” a istoricului. La rândul său, Oprea îl acuză pe politolog pentru moștenirea lăsată la IICCMER, informează site-ul dcnews.ro.
„După ce preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Octav Bjoza (n.r. – preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici), eu i-am luat apărarea lui Bjoza deoarece a fost acuzat că a împărtăşit idealurile Mişcării Legionare. În consecinţă, mi-am «luat-o» de la Tismăneanu, care m-a făcut antisemit. O să-l dau în judecată pe Tismăneanu, pregătesc deja plângerea penală. Antisemit este o acuzaţie prea grea ca să o trec cu vederea. Dacă mă făcea hoţ, bandit, ticălos, beţiv, mincinos, orice, aia era. Îl făceam şi eu pe el! Pentru aşa ceva, nu te apuci de un proces. Dar a fi considerat antisemit şi a nu răspunde acestei acuzaţii este autoincriminare”, a declarat Marius Oprea pentru ziarulring.ro.

Acuzaţia lui Vladimir Tismăneanu este gravă şi va trebui să o probeze", a adăugat Marius Oprea.