ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii ruşi au afirmat că plângerile unor jurnalişti privind hotelurile din Soci sunt exagerate, precizând că supraveghează video camerele în care aceştia sunt cazaţi, fapt care a atras însă alte proteste la nivel internaţional privind nerespectarea intimităţii oaspeţilor acelor hoteluri.

Potrivit www.online.wsj.com, vicepremierul rus Dmitri Kozak, care este responsabil de pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Soci, a împărtăşit punctul de vedere al mai multor oficiali din Rusia, potrivit cărora unii vizitatori din Occident încearcă în mod premeditat să saboteze ceremonia de deschidere a evenimentului sportiv, din cauza prejudecăţilor faţă de Rusia.

"Avem sisteme de supraveghere video în hoteluri care ne arată oameni care se duc să facă duş şi rotesc robinetul pentru a porni apa caldă (...)", a declarat Dmitri Kozak.

Această afirmaţie a lui Dmitri Kozak a stârnit însă un val de indignare, presa internaţională arătându-se stupefiată că autorităţile ruse îi supraveghează pe jurnaliştii cazaţi în hotelurile din Soci chiar şi în timp ce aceştia fac duş.

Ulterior, un purtător de cuvânt al lui Dmitri Kozak a declarat că nu există supraveghere video în camerele de hotel în care sunt cazaţi oaspeţii şi nici în băile acestora.

Purtătorul de cuvânt al lui Kozak a precizat că echipamentele de supraveghere video au fost folosite în timpul lucrărilor de construcţie a hotelurilor şi în timpul pregătirii acestora pentru primirea oaspeţilor. Pe de altă parte, şi un oficial al unei companii care a construit mai multe hoteluri la Soci a afirmat că nu există echipamente de supraveghere în camerele ocupate de oaspeţi.