ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


JP Morgan Chase, prima bancă din SUA ca volum de active, a fost ținta unui atac cibernetic masiv, care a afectat peste 76 de milioane de clienți și 7 milioane de întreprinderi mici și mijlocii.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Hackerii au furat date ca numele clienților, numerele lor de telefon sau adresele electronice, dar nu există deocamdată dovezi clare potrivit cărora atacul ar fi compromis conturile clienților afectați, pentru că hackerii nu au putut sustrage parole, date de naștere și numărul asigurării sociale, susțin reprezentanții JP Morgan Chase, informează BBC.

Banca susține că nu au fost constatate operațiuni frauduloase care să vizeze contul vreunui client afectat de acest atac. Cu toate acestea, ziarul New York Times scrie că hackerii au pătruns "destul de adânc" în sistemul băncii și ar fi putut să creeze importante pagube financiare, însă s-au abținut.

În august, banca a fost vizată de un atac informatic, iar FBI a demarat o anchetă, fiind suspectați hackeri ruși.