ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lăsarea Rusiei în afara NATO, după destrămarea Uniunii Sovietice, a fost o enormă greșeală, consideră fostul secretar de stat american din timpul administrației Bush senior, James Baker.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa  - comanda online

Washington-ul ar fi trebuit să invite Rusia să facă parte din NATO, imediat după încheierea Războiului Rece, a declarat fostul șef al diplomației americane, într-un interviu pentru CNN, conform Sputniknews.com.

James Baker a explicat că SUA ar fi trebuit să procedeze cu Rusia, așa cum au procedat cu Japonia și Germania.

SUA ar fi trebuit să invite Rusia să adere la NATO după destrămarea Uniunii Sovietice. Am fi evitat astăzi războiul din Ucraina”, a  afirmat Baker.

„Noi și aliații din comunitatea occidentală trebuie să găsim o modalitate de a readuce Rusia în comunitatea națiunilor”, a conchis James Baker, unul dintre artizanii căderii Uniunii Sovietice.

Conform fostului șef al diplomației americane, după dezintegrarea URSS. Statele Unite au avut cele mai bune relații cu Rusia, atât în timpul conducerii lui Boris Elțin, cât și al lui Vladimir Putin, dar acum aceste raporturi au revenit practic la același stadiu în care se aflau în urmă cu 40 de ani.