ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ două mii de oameni au protestat aseară în fața Palatului Victoria, nemulțumiți de adoptarea modificărilor la Codul de procedură penală. Zeci de protestatari s-au așezat pe carosabil, blocând parțial traficul în zonă. Unii dintre manifestanți s-au îmbrâncit cu forțele de ordine, în urma incidentelor șase persoane fiind ridicate de Jandarmerie.
 
Protestele s-au desfășurat în lipsa unei autorizații în acest sens. Printre cei ridicați și amendați aseară de Jandarmeria bucureșteană se numără și Paul Arne Wagner, care a susținut că este jurnalist, dar nu a făcut dovada cu un document oficial care să ateste această calitate.
 
„Purtarea, la vedere, a unui badge inscripționat PRESS nu reprezintă un act oficial. Pe de altă parte, reiterăm faptul că, indiferent de calitatea profesională pe care o are orice persoană care participă la acest gen de evenimente publice trebuie să aibă un comportament adecvat și să respecte indicațiile forțelor de ordine care se află în stradă pentru liniștea și siguranța tuturor cetățenilor (…) Cel în cauză a forțat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia și conducerea la Secția de Poliție unde a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 lei”, precizează Jandarmeria, citată de www.mediafax.ro. 
 
Manifestațiile au debutat în cursul după-amiezii cu un incident nefericit. Deputatul PSD, Nicolae Bacalbașa (74 de ani), a fost bruscat și huiduit de către protestatarii care se aflau în fața Palatului Parlamentului, având nevoie de intervenția jandarmilor pentru a ajunge la metrou. Proteste au fost în mai multe orașe din țară, iar unul de mari proporții este anunțat pe paginile de socializare pentru această seară, în București.