ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jandarmii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale pe timpul manifestărilor neautorizate care s-au desfăşurat în Capitală până în prezent, anunţă, luni, un comunicat de presă al Jandarmeriei Române.

Un număr de 23 de sancţiuni s-au aplicat pentru încălcarea legii privind "organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (organizarea şi participarea la adunări publice neautorizate, precum şi pentru tulburarea ordinii publice)" şi trei sancţiuni contravenţionale au fost date pentru "încălcarea normelor de convieţuire socială a ordinii şi liniştii publice (consum de băuturi alcoolice pe timpul manifestărilor publice şi refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale)".

Jandarmeria Română precizează că garantează dreptul la liberă exprimare a cetăţenilor, dar face apel la respectarea legii pe timpul adunărilor publice, precum şi la exprimarea convingerilor în spaţiul public într-un mod paşnic, civilizat şi legal.