ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Japonia a fost zguduită azi de un nou cutremur de pământ. Mişcarea telurică de magnitudinea 5,5 grade, conform unei estimări preliminare a intensităţii seismului, s-a produs în largul coastei prefecturi Tiba, învecinată cu Tokyo. Experţii Agenţiei de meteorologie a Japoniei au localizat epicentrul seismului la o adâncime de 50 de km în Oceanul Pacific.

Cutremurul a fost resimţit din plin în Tokyo, unde clădirile s-au clătinat în mod vizibil, precum şi în alte 15 prefecturi, inclusiv la Fukushima, unde se află centrala nucleară avariată în urma seismului de 9 grade, ce a fost urmat de un tsunami devastator la 11 martie 2011. De data aceasta, potrivit operatorului centralei Tepco, nu s-a înregistrat nicio problemă în funcţionarea echipamentului în urma seismului.

Nu a fost emisă nicio alertă de tsunami. În acest moment nu există informaţii despre eventuale victime sau pagube materiale.